• Natural / Remeis Naturals

  5 Remeis per alleujar la tos a la nit

  Tots els símptomes de refredat són emprenyadors, però el que ho és més durant la nit, per mi és la tos. Amb 4 fills semblaria que a l’hivern passem nit rere nit sense dormir. Doncs resulta que no! Primera perquè no en són massa propensos i segona perquè, quan en tenen, tinc de la mà la combinació perfecta de remeis per la tos perquè puguem dormir tots – els afectats i pares – gairebé tota la nit (no ens enganyem, les interrupcions per pipí i plors de bebè continuen existint).

  Però… ¿Què és la tos?

  La definició de medlineplus és;

  La tos es un reflejo que mantiene despejada la garganta y las vías respiratorias. Aunque puede ser molesta, la tos ayuda al cuerpo a curarse o protegerse

  En el cas dels nens, majoritàriament és per expulsar el moc.

  Sóc fidel defensora que el nostre sistema immunitari és capaç de protegir-nos de la majoria dels refredats, sempre que l’ajudem amb una alimentació saludable. Una a l’estil realfooder sense ultra processats és ideal.

  Tot i això, de vegades el sistema està massa compromès i ens refredem igualment. En aquests casos, per molt petita que sigui la molèstia, de seguida recorrem a les medicacions químiques per comoditat. Abusem del seu ús, perqué les prenem sense miraments.

  Molt em va donar a pensar que gran part de les medicacions no son aptes per embarassos ni lactàncies o no estan ni testades! Precisament va ser durant els meus 5 anys d’embarassos i lactàncies en cadena que vaig viure, en «mis propias carnes» repetidament com era capaç de recuperar-me molt abans, amb l’ajuda de remeis naturals, que altres amb medicació moderna. Em va convèncer del tot per tenir, actualment, una farmaciola gairebé buida.

  Abans de compartir aquests miraculosos remeis, vull deixar-te clar que no sóc pediatra ni cap mena de professional de la salut i que sempre has de consultar amb el teu metge o pediatra si pots/has d’utilitzar aquests remeis en tu mateixa o els teus fills.

  Els 5 remeis que utilitzem per alleujar la tos a la nit.

  Els remeis més habituals quan tenim tos són els xarops o expectorants. A casa en corre un de natural i homeopàtic fet amb mel que només utilitzo durant el dia. Durant la nit no cal, ara ja tinc aquests 5 remeis naturals, que en fan la mateixa funció.

  1. Canviar la posició per dormir

  La tos és una reacció del cos al moc o a la irritació que tenim a les vies respiratòries. Per això, quan es tracta de mucositat, incorporarem el cos del nen i utilitzarem així la gravetat a favor nostra perquè faci baixar el moc i així no obstrueixi les vies. Té lògica oi?

  2. Hidratació

  Un altre factor a tenir en compte és la hidratació. ¿Per què? Ens diluirà el moc i el farà més fluid, facilitant la seva mobilitat i així l’expulsió d’aquest.

  Ho podem aconseguir de 2 formes diferents. Donant al nen l’aigua suficient durant el dia i humidificant l’ambient.

  Beure aigua

  Fer que el nen begui aigua pot ser complicat. Els de casa no se’n recorden, jo moltes vegades tampoc. Perquè realment ho facin sense haver de córrer al seu darrere, infusiono aigua amb fruites congelades o faig infusions de fruita. D’aquesta manera tenen una beguda un mica més interessant i s’hidraten com és degut, sense recordatoris.

  Hidratar l’ambient

  Per remullar l’ambient d’aigua tenim tres opcions:

  • Posar una olla amb aigua bullent dins l’habitació i fora de l’abast dels nens i de possibles accidents.
  • Posant un got d’aigua sobre la calefacció encesa.
  • O amb un humidificador.

  A casa vàrem començar amb el got a la calefacció, però de seguida vàrem passar a la variant electrònica. Nosaltres hem tingut aquest i aquest. A mi m’importa que siguin ultrasònics perquè ens semblava ser l’opció més eficaç; el vapor no és creat per escalfor sinó per ultrasò. Emet com una espècie de boira que penetra millor a les vies respiratòries. A més solen tenir un petit compartiment que permet afegir olis essencials que, triant l’adequat, també pot donar valor afegit a l’hora de combatre la tos. Nosaltres, per edat dels nostres fills, no n’hem utilitzat encara.

  Probablement, si hagués de triar un dels remeis naturals per la tos d’aquesta pàgina, de ben segur em quedaria amb aquest.

  3. Obrir una ceba

  obrir una ceba és un remei per la tos

  Perquè enganyar-te. Aquest remei no és dels més agradables perquè deixa un rastre a l’ambient… bastant podent si no t’agrada l’olor de ceba. Però encara em sembla millor que una nit de tossera i patiments.

  La ceba té propietats antiinflamatòries, desfà el moc i dilata els bronquis facilitant la respiració. És un remei bastant antic, molt simple i molt utilitzat.

  Preparació

  És tan simple com tallar una ceba en talls grans (meitats o quarts) i posar-la en un plat dins la mateixa habitació – com més a prop de l’afectat, millor. L’essència de la ceba fa efecte en menys de mitja horeta.

  També he trobat en aquest post de sonambulistas que afegint sucre i aigua l’efecte és encara millor. La forma de fer-ho més efectiu de Paparetro és fregant una mica de suc de la mateixa ceba sota el nas del nen.

  4. Xarop casolà

  El suc de la ceba és un altre gran combatent de la tos. Per aconseguir-ne només fan falta 2 ingredients i una mica de paciència i temps.

  Preparació

  El suc de la ceba és un altre gran combatent de la tos. Per aconseguir-ne només fan falta 2 ingredients i una mica de paciència i temps.

  • Tallem la ceba a daus petits i la posem en un pot amb tapa (un de melmelada buit, per exemple)
  • Després barregem la ceba amb unes culleradetes de mel natural (preferiblement de cullera / crua)
  • Deixem reposar el pot un mínim de 2 hores i un màxim de 12
  • Donem al malalt 2 culleradetes unes 6/7 vegades al dia.

  El xarop no rebrà mai un premi al millor gust, i a vegades farem exercici seguint al nen/a amb la culleradeta, però sí que és efectiu.

  Aquí et deixo un vell vídeo meu de com fer-ho.

  5. Millorar el refredat en general.

  Un altre remei 100% natural que ajuda a passar aquests refredats sense medicaments, és la barreja d’aigua calenta, llimona i mel.

  He sobreviscut a tots els meus refredats dels embarassos a base d’aquest remei. Ha sigut el meu elixir de recuperació ràpida, abans que d’altres amb paracetamol.

  Preparació
  • Bullim aigua i la deixem refredar un xic per no matar els efectes de la mel i la llimona abans d’hora.
  • Afegim una culleradeta de mel natural (sempre millor si és de cullera o crua)
  • Afegim el suc de llimona
  • Servir i beure calent.

  Aquest beure també el pots prendre quan tens el fred al cos i tens por de refredar-te. A nosaltres ens ha salvat d’unes quantes. 100% recomanable i a sobre de bon gust.

  Aquí et deixo el vídeo.

  I fins aquí els meus 5 remeis per sobreviure els atacs de tos nocturns. Espero que et serveixin i puguis descansar durant la nit per gaudir millor del dia!

  Comenta aquí o per xara social si saps algun remei més o si t’han sigut d’utilitat els que has trobat aquí! Espero la teva resposta!!

 • You may also like

  No Comments

  Leave a Reply