• Familia / Llar / Manualitats / Nens

  ¿Pantalons trencats? La forma més econòmica i original de reparar-los

  Reparar pantalons trencat

  Ja fa temps que vaig publicar a instagram una foto dels pantalons d’un dels monstres de casa. Estaven completament destrossats per la part dels genolls, tot i ser uns d’aquells pantalons amb doble tela en aquella zona, precisament per evitar la destrossa. Res! aquells pantalons, que volia fer servir per dies de portar roba vella, no em va quedar mes remei que tirar-los a la caixa de teles perquè ja no es poden portar en aquest estat.

  Com no? a partir d’aleshores van anar arribant dia si, dia també pantalons trencats dels genolls. Es clar! Sempre passa igual. Com menys vols una cosa, més insisteix en perseguir-te. Fins que en trobes la solució. Així que no em va quedar mes remei que seure i pensar-la.

  Trobar una solució als pantalons trencats.

  La meva primera idea va ser cosir tela de colors per darrera del forat per fer-ho una mica mes divertit, però no soc massa bona cosint a mà i els nens massa salvatges a l’hora de jugar.

  L’altre solució, que segurament també t’haurà vingut al cap, són els pedaços per planxar. Els primers que venen el cap són els de tota la vida; aquells ovalats de diferents colors. Però què vols que et digui? Mai m’han agradat massa, encara menys en uns genolls que fan la meitat de la genollera!

  També existeixen els pedaços de formes i dibuixos brodats, però tampoc és solució per nosaltres; primer per la mida i després pel preu.

  Tirar per mi no era opció així que vaig combinar les idees dels pedaços ovalats i els originals i vaig trobar una solució que ho segueix sent fins ara. Casi demano als nens que trenquin pantalons per poder millorar la meva tècnica d’apedaçar-los 😉

  La versió simple és molt senzilla de fer i els dona als pantalons un toc especial que no tindran altres nens. Als meus fills els encanta i van ben orgullosos amb ells sense haver-se de sentir malament per portar pantalons apedaçats. Necessites temps? Si, però menys cèntims que comprar pedaços de dibuixets. Aquí és on cada mare decideix a què donar prioritat. En el meu cas no és ni el punt econòmic el que em tira (també, però no prioritari), sinó el creatiu. Per a mi seure 15 minuts a retocar uns pantalons per «tunejar-los» no em molesta gens. De vegades pot ser que ho allargui a 1 hora i tot.

  Què necessites per reparar pantalons de forma original

  • Pantalons trencats
  • Pedaços de tota la vida – els ovalats que deia abans – en els colors que vulguis o puguis necessitar.
  • Planxa de roba
  • Retolador
  • Estisores
  • Drap de cuina
  • Paper de forn.
  Els pedaços retallats i colocats sobre el pantaló.

  Cóm reparar els pantalons trencats

  • Dibuixa a la part encolada del pedaç la forma que li vulguis donar en la mida que necessitis per cobrir el forat. Les meves primeres creacions varen ser estrelles (compte amb com fas les puntes que segons quines es desenganxen amb mes facilitat) però ben ràpid vaig passar a cors, rombes, flors i altres formes mes divertides). Tip: Pot ajudar-te utilitzar talladors de galetes o motlles si no ets bo(na) dibuixant.
  • Retalla el pedaç que has dibuixat
  • Cobreix el forat amb el pedaç.
  • Per evitar enganxar el pedaç amb la part de darrera del pantaló, posa el paper de forn per dins la cama, entre la part de davant i la del darrere. Així encara que el forat sigui molt gran, no tancarem la cama del pantaló.
  • Tapa el pedaç amb el drap de cuina i passa amb la planxa calenta per sobre. Ves amb compte amb deixar la planxa massa estona quieta, que per a pantalons cremats encara no he trobat remei 😉
  • Dona la volta al pantaló (la part de dins cap a fora) i passa per la part de dintre la planxa per fixar millor la cola. Posa el paper de forn al mig si veus el pedaç des d’aquí, per evitar que s’enganxi al drap o a la planxa.
  • Llestos!
  Aplicar la plancha sobre el parche lo engancha al tejido

  Dona un pas més

  Si t’animes com jo, pots aplicar aquesta tècnica no només a pantalons, també a jerseis i altres peces de vestir! Jo ho he aprofitat per tapar taques impossibles d’eliminar i he personalitzat coses que trobava avorrides per donar un toc original.

  Cuatro puntos mal dados pero que le dan al aplique un toque especial

  A més pots sofisticar una mica mes la reparació afegint una petita costura decorativa, pintant el contorn amb un retolador de pintura o cosint altres tipus de materials a les formes; botons, brillantets, retalls de tela… Per la creativitat no hi ha limit.

  Conclusió

  Potser pensis que reparar aquests pantalons em surt mes car que comprar-ne uns de nous… pot ser. Encara més veien els preus que té la roba d’avui en dia. De les conseqüències del que anomenem «moda ràpida» te’n parlaré en un altre moment, que és un tema més seriós i massa llarg per incloure aquí.

  Espero que aquesta tècnica t’ajudi a poder aprofitar una mica més aquesta roba dels nens que ja els dura prou poc per la velocitat en la que creixen. Segur que als teus fills no els molestarà portar pantalons únics i especialment personalitzats per ells.

  Tinc en llista d’espera una jaqueta texana i una samarreta meves per aplicar el que he après, aquesta vegada en peces d’adults. Si ho aconsegueixo veuràs els resultats al meu instagram

  Ara et toca a tu! Diga’m; Els teus fills també trenquen tants pantalons com els meus? Potser saps algun consell per prevenir-ho? Quins remeis utilitzes tu per posar-hi remei? Deixa el teu comentari!

 • You may also like

  No Comments

  Leave a Reply