• Familia / Nens

  Què regalar als nens quan es vol viure amb menys

  Que bonic és celebrar aniversaris! És un dia especial, més encara si és un dels teus fills.

  A casa els aniversaris els celebrem durant l’hora d’esmorzar. Per descomptat no poden faltar el pastís fet a casa, espelmes i els regals. El/la protagonista del dia és l’últim d’entrar perquè el demès puguem cantar i felicitar tots a la vegada. Si, ho sé, sembla molt de pel·lícula americana, però sento defraudar-te. No portem barrets de paper

  Per nadal intento que l’entrada de joguines sigui una cosa controlada, i no serà menys pels aniversaris. No vull carregar la casa de trastets. Aquella felicitat que pot causar la intriga d’obrir un regal, 2 dies més tard s’ha esvaït i només en queda el trasto material, que ocupa espai, no és utilitzat amb la freqüència esperada i que genera estrès subconscient – en el meu cas ja conscient – que no vull per les nostres vides.

  Però tot i això vull que els nostres fills tinguin regals! Ja prou els privo de llaminadures i menjar ultra processat que tan sovint veuen en el seu entorn, com per també treure’ls la il·lusió de tenir regals pel seu aniversari!

  No vull viure una vida de «No» sinó una vida plena de «Sí» a coses que realment ens donin felicitat!

  Ara a casa és època d’aniversaris (3 dels 4 nens fan anys en menys d’un mes) i he decidit fer una petita llista de les opcions que tinc en compte a l’hora de triar regals per ells.

  Regals per nens minimalistes

  Llibres

  Crec que els llibres no són precisament una cosa que es converteixi en un trasto. Sí, sempre hi ha la possibilitat d’anar a la biblioteca per aprofitar el servei de préstec, però tenir alguns llibres preferits a casa no està de més.

  L’últim llibre que els vàrem regalar és d’il·lustracions precioses amb una història de pirates meravellosa! Els pirates de l’illa Calavera els encanta a ells i a nosaltres.

  Els llibres d’en Wally també els fan servir molt sovint, i no es cansen de buscar les coses una vegada darrere l’altre.

  Uns altres llibres que ens agraden molt són els de l’editorial «la galera» i els contes de la Pilarin que expliquen les diferents festivitats i tradicions catalanes i no catalanes.

  I per últim els llibres d’en Marc i la Maria i els d’en Teo. Que són llibres que donen molt a parlar i descobrir.

  Aquests són exemples per a nens més petitons. Per a nens més grans, novel·les com les de Enid Blyton són sempre una bona ració d’aventures. Però aquí el millor és demanar consell a la llibreria del poble, ja que per aquesta edat la meva experiència encara està per venir 😉

  Legos

  Els nostres fills tenen de 6 anys en avall, i les construccions són el que més utilitzen. L’opció que més ens agrada són els Legos.
  Per això de Lego duplo en tenim 3 caixes plenes. I sempre les utilitzen gairebé totes. Són els de peces grans, ja que per edat era els que corresponien fins ara.
  Una de les adquisicions que més els agrada és el tren. És la cirereta del pastisset. En tenen ja 3 conjunts i no ens n’hem penedit mai d’haver-los comprat.
  Ara de mica en mica anirem ampliant la col·lecció de legos de mida petita per així adaptar-nos a les necessitats dels grans 😉

  Art / Consumibles

  La creativitat és una cosa meravellosa, sobretot perquè no té edat. Com a persona creativa que em considero jo mateixa, mai hi haurà prou material de treballs manuals. Aquí incloc pintures, aquarel·les, papers de colors, adhesius, retoladors, colors, quaderns, plastilines, coles i un llarg etcètera!

  Són materials que es gasten i gasten i que ajuden a alliberar l’esperit creatiu de cada nen (i adult ;-)) a part d’ocupar-los durant una bona estoneta.

  Jocs de taula / familiars

  Una cosa que tampoc sobra mai en els nostres armaris. Els nostres fills s’entretenen molt junts i no tarden a treure les cartes, el parxís o el «lince» de l’armari. Si hi ha diferents edats de nens també és molt bo perquè els petits aprenen un munt dels grans.
  En aquesta categoria, per això, un s’hi enganxa de pressa els dits amb jocs aparatosos i de poc ús. Fan jocs de taula molt divertits visualment, però que a l’hora de jugar no en són tan entretinguts i només ocupen l’armari. A casa els clàssics són els que més tiren; UNO, Parxís, Dames, Mikado…

  Membres

  Un bon regal és fer al nen membre d’algun parc temàtic, zoo, museu o instal·lació propera. És una bona opció per nens més grans que ja ho tenen tot o que el que demanen surt de pressupost.
  Nosaltres som membres anuals d’un parc d’animals proper i ens hem estalviat una bona quantitat de cèntims, a part de tenir sempre el «pla B gratuït» preparat en cas de mal temps o avorriment.

  Entrades a…

  Les entrades a esdeveniments solen ser caretes, i per això un regal no tan habitual per als petits i no tan petits. A més n’hi ha de tots tipus i per a tots els gustos! Entrades de concert, partit de futbol, bàsquet o tenis, de cursa de cotxes o moto, de parcs temàtics o aquàtics, museus i zoos!

  En el nostre cas el següent regal que veig molt xulo i que aviat trauré de la màniga: el cine!
  Per als nostres fills serà un gran regal perquè no han anat mai, ja que era una cosa que volíem fer en família i els últims anys sempre hi ha hagut bebès i embarassos que no ho feien el moment ideal.
  Un val de regal per una entrada a una pel·lícula, unes crispetes i una bosseta de llaminadures sembla una xorrada, però és un regal molt complet!

  Necessitats

  Tots els nens tenen coses que realment necessiten; sabates noves, una bata nova per l’escola, l’estoig o la motxilla. Pot ser una tovallola de platja perquè la seva està foradada o un banyador perquè el de l’any passat ja no va bé. Les necessitats no sempre han de ser avorrides i es poden convertir en una cosa que realment els faci il·lusió.

  Extraescolars

  Imagen de Free-Photos en Pixabay

  A vegades donem coses per fetes quan en realitat són extres que hem normalitzat. En aquest cas estic parlant de les extraescolars.
  Poden convertir-se en un bon regal unes hores de classe per aprendre a tocar la guitarra, fer surf, aprendre a muntar a cavall o fer tir amb arc. A més els pot ajudar a descobrir una passió de per vida. Qui sap? Potser aquella extraescolar pot ser un talent innat o una futura professió!

  Joc d’exterior

  Imagen de Pezibear en Pixabay

  Jugar a fora mai és un error. Encara menys incentivar-ho! En el nostre cas aquest any ens hem decidit per uns gronxadors (gran passió de la petita) i una tenda de campanya per la gran (li fa il·lusió dormir al jardí en família). Però no necessàriament han de ser regals tan voluminosos. Un patinet, un skateboard, uns patins o una pilota també són unes molt bones opcions.

  Cites amb…

  Imagen de PublicDomainPictures en Pixabay

  Aquest regal el veig bo sobretot per a famílies de més de 2 fills perquè els dóna un protagonisme que potser no gaudeixen tant com els fills únics.
  Tenir una cita «tête a tête» amb el papa, la mama, els avis o els oncles es converteix en un esdeveniment especial perquè capten tota l’atenció d’aquella persona.
  Algunes idees poden ser anar a sopar sols, d’excursió o a un concert. Participar en algun taller o anar junts a un spa.

  També ho veig una bona opció de regal per avis i oncles. En lloc d’una cosa material, un val per fer un pastís, pintar, anar de compres amb la Iaia, a pescar, tarda de jocs o construir una cabanya amb l’avi o sopar, quedar-se a dormir o anar a la platja amb els cosins i tiets. Són esdeveniments que per a un nen poden significar un món, sense tenir cost ni ser una cosa material. Potser són de més significat i valor per ells que qualsevol cosa material que puguin rebre.

  Experiències

  Imagen de Motorjan11 en Pixabay

  Hi ha un piló d’idees d’experiències a internet per regalar. Per nens més petits pot ser anar en tren, globus, kart o vaixell. Per als més grans i més valents poden ser fer ràfting, túnel de vent, cotxe de carreres. També val participar en un «escape room» o fer una partida de paintball en família.

  Menjar

  Imagen de congerdesign en Pixabay

  Quin regal no? Una necessitat bàsica un regal? Quin morro! Doncs no. Al nostre fill pel seu 6è aniversari li vàrem regalar un pot de tomata, un paquet de farina integral d’espelta i una màquina de fer pasta. Per què? Perquè a, els encanta la pasta i b, feia molt temps que deia que li feia il·lusió fer la pasta ell mateix. Això més el fet que a mi m’agrada fer aquest tipus d’aliments de zero, i teníem el regal perfecte. Des d’aquest dia, la pasta, les lasanyes i els raviolis els fem i farcim nosaltres. I encara ara gaudeixen fent-ho.
  En aquest cas ens feia falta la màquina, però els ingredients no sempre han de ser acompanyats per alguna cosa material. Què tal els ingredients d’un pastís? Decoracions per fer galetes? Si tens un fanàtic de les pizzes a casa, fer-ne una casolana amb els ingredients preferits podria ser divertit. O potser fer-la dolça? I uns bombonets?
  El ventall d’idees aquí també és infinit, afegeix petits paquets a la taula de regals, ensenya a cuinar i a més suposen un temps de qualitat amb ell/a.

  Fets a mà

  El val per el gronxador que li hem regalat a la petita. Li va encantar!

  Una cosa que veig que als nens els fa molta il·lusió és que els faci alguna cosa jo mateixa. Sigui la bosseta de l’escola, una polsera, bufanda, joguina o un val en 3D. Ho valoren mes del què ens pensem.

  Conclusió

  Fer anys és una ocasió especial. Sobretot per un nen. És el seu dia en el qual tothom els felicita, els somriu i en el que són protagonistes. Ells porten el somriure marcat a la cara tot el dia. I d’això es tracta. De fer-los sentir especials i estimats.

  Encara que es vulgui viure un estil de vida més enfocat a les experiències que als valors materials, és possible fer sentir a un nen especial i sense cap mena de sentiment de mancança o d’escassetat.

  Nosaltres hem fet dels aniversaris tot un ritual que comença el dia abans fent el pastís d’aniversari triat per el/la protagonista. Que a sobre tota la família (avis inclosos) s’aixequin per felicitar i celebrar l’aniversari ja és un esdeveniment més. El seu dia clau, es compleixen desitjos de menjar i, de vegades, també anem a sopar a fora (aquest any acamparem al jardí ;-)). Tot perquè sigui un dia «perfecte».

  M’encanten aquests tipus de regals, així que si tens alguna suggerència més, si us plau!, si us plau! Comparteix-la amb mi per mail, xarxes socials o en els comentaris que sóc tota orelles 😀

 • You may also like

  No Comments

  Leave a Reply