• Llar / Neteja

  Rellueix les sabates d’estiu – Prova això

  Aquestes xancletes han resucitat. En aquest cas no només hem netejat, també hem canviat la decoració de sobre.

  A l’estiu no portem mitjons. I si en portem, molt poques vegades i dins d’esportives. La major part del temps anem en sabates d’estiu: en xancletes, sabates obertes i sense mitjons. Això es tradueix a marques de suor, sorra incrustada i un efecte de sabata vella en pocs dies.

  En el meu cas, la part interior de la sabata que dóna a la planta del peu queda negre encara més ràpid perquè tinc el costum d’anar descalça i entrar amb els peus, tal qual, dins la sabata quan tinc pressa.

  I els nens els passa 3/4 parts del mateix. Entre la sorra del pati, de la platja, el fang, el jardí, que ara es mullen ara s’eixuguen i la pròpia suor del peu… Les sabates d’estiu queden velles, gastades i fastigoses quinze dies després d’estrenar-les. I l’angoixa que fa quan després et poses les sabates un cop seques… Encara recordo quan era petita el tacte dur de sabates d’estiu amb fang encarcarat a dins!

  A part d’això, de vegades rebo sabates de nens més grans de la família i amics, que m’encanta! Però són sabates ja portades, que també tenen el seu desgast i la mateixa situació que les sabates noves dels meus propis nens.

  Sap molt greu veure a quina velocitat queden lletges les sabates d’estiu. Dóna ganes de comprar-ne de noves cada pocs dies perquè tornin a lluir, i segurament és una de les raons per les que comprem sabates més sovint. Sobretot si volem portar un estil de vida més minimalista, portar cada un o dos dies les mateixes sabates, es nota. Però això s’ha acabat! Amb aquest petit truc, molt simple, que vull compartir podràs recuperar les sabates en un tres i no res! I quan el sàpigues pensaràs… perquè no hi he pensat abans?

  La diferència entre la sabata tractada i la no tractada. mamaretro.com
  L’interior de la sabata queda molt més neta un cop tractada com cal.

  Què necessito?

  • Raspall de dents que no tornaràs a utilitzar (almenys no per la boca)
  • Sabó natural – El sabó lagarto o de marseilla
  • Drap
  • Aigua

  Què faig per relluir les sabates d’estiu?

  1. Remulla la part de dins de la sabata
  2. Posa una mica de sabó al raspall de dents
  3. Raspalla la superfície de dins remullant de tant en tant i renovant el sabó.
  4. En el cas de xancletes tipus flip-flop -aptes per mullar-se- passa-les per sota aigua.
  5. Eixuga amb el drap
  6. Torna a repetir el procés fins a quedar satisfet/a
  7. Eixugar amb el drap
  8. Deixar assecar al sol.

  Llestes! Si més no, l’interior de les sabates, la part on posem el peu, no tindrà els peus marcats ni restes de sorra i terra per uns dies, i les sabates semblaran mitjanament noves.

  Aquestes sabates han recobrat la vida al netejar-les i canviar, amb 4 puntades, l’aplicació de sobre. Uns minuts i sabates com noves 😉

  Utilitzo sabó natural perquè no m’agrada pensar que passen productes tòxics a través de la planta del peu al cos. Manies meves. Si aquests temes no et preocupen, suposo que es poden utilitzar altres tipus de sabó. El més notable és la feina del raspall de dents.

  També ho he provat amb altres tipus de sabates i funciona igual de bé. En el cas de sabates d’adult o sabates que no siguin aptes per ser mullades, que potser l’interior és de tela, s’ha de fer reduint la quantitat d’aigua i sabó.

  Espero que et resulti útil aquest consell i que puguis aprofitar molt més temps les teves sabates!

  Ara et toca a tu! Digues-me en els comentaris o per xarxes socials com t’ha anat el consell, i si t’ha servit per salvar alguna sabata que creies perduda.

 • You may also like

  No Comments

  Leave a Reply