• Remeis Naturals / Salut

  5 Remeis per aliviar la tos per la nit

  Tots els síntomes de refredat són emprenyadors, peró el que ho és més durant la nit, per mi és la tos. Amb 4 fills semblaría que a l’hivern passem nit rere nit sense dormir. Doncs resulta que no! Primera perqué no en són massa propensos i segona perqué, quan en tenen, tinc de la mà la combinació perfecte de remeis per la tos perqué poguem dormir tots – els afectats i pares – gairebé tota la nit  (no ens enganyem, les interrupcions per pipí i plors de bebé continuen existint).

  Però… ¿Què és la tos?

  La definición de medlineplus és;

  La tos es un reflejo que mantiene despejada la garganta y las vías respiratorias. Aunque puede ser molesta, la tos ayuda al cuerpo a curarse o protegerse

  En el cas dels nens, majoritariament és per alliverar-se del moc.

  Soc fidel defensora de que el nostre sistema inmunitari és capaç de protegir-nos de la majoría dels refredats, sempre i quan l’ajudem amb una alimentació saludable. Una a l’estil realfooder sense ultraprocessats és ideal.

  Tot i així, de vegades el sistema està massa compromés i ens refredem igualment. En aquests casos, per molt petita que sigui la molèstia, de seguida recurrim a les medicacions químiques per comoditat. Abusem del seu ús perqué les prenem sense miraments.

  Molt em va donar a pensar que gran part de les medicacions no son aptes per embaraços ni lactàncies o no estan ni testades! Precisament va ser durant els meus 5 anys  d’embaraços i lactàncies en cadena que vaig viure,  en «mis propias carnes» repetidament com era capaç de recuperar-me molt abans, amb l’ajuda de remeis naturals, que altres amb medicació moderna. Em va convencer del tot per tenir, actualment, una farmaciola gairebe buida.

  Abans de compartir aquests miraculosos remeis, vull deixar-te clar que no soc pediatra ni cap tipus de professional de la salut i que sempre has de consultar amb el teu metge o pediatra si pots/has d’utilitzar aquests remeis en tu mateixa o els teus fills.

  Els 5 remeis que utilitzem per aliviar la tos per la nit.

  Els remeis mes habituals quan tenim tos son els xarops o expectorants. A casa en corre un de natural i homeopàtic fet amb mel que només utilitzo durant el dia. Durant la nit no cal perqué ja tinc aquests 5 remeis naturals, que en fan la mateixa funció.

  1. Canviar la posició per dormir

  La tos és una reacció del cos al moc o a la irritació que tenim a les vies respiratóries. Per aixó, quan es tracta de mucositat, incorporarem el cos del nen i utilitzarem així la gravetat a favor nostra perqué faci baixar el moc i així no obstrueixi les vies. Té llògica oi?

  2. Hidratació

  Un altre factor a tenir en compte és la hidratació. ¿Perqué? Ens diluirà el moc i el farà més fluid, facilitant ne la mobilitat i així expulsió del mateix.

  Ho podem aconseguir de 2 formes diferents. Donant al nen l’aigua suficient durant el dia i humidificant l’ambient.

  Beure aigua

  Fer que el nen begui aigua pot ser complicat. Els de casa no s’enrecorden, jo moltes vegades tampoc. Perqué realment aconseguim l’objectiu infusiono aigua amb fruites congelades o faig infusions de fruita. D’aquesta manera  tenen una beguda un mica mes interessant i s’hidraten com es degut sense recordatoris.

  Hidratar l’ambient

  Per empapar l’ambient d’aigua tenim tres opcions:

  • posar una olla amb aigua bullint dins l’habitació i fora de l’abast dels nens i de possibles accidens. 
  • posant un got d’aigua sobre la calefacció encesa. 
  • o amb un humidificador.

  A casa varem començar amb el got a la calefacció, peró de seguida varem passar a la variant electrónica. Nosaltres hem tingut aquest i aquest. A mi m’importa que siguin ultrasònics perqué ens semblava ser l’opció més eficaç; el vapor no és creat per escalfor sinó per ultrasò. Emet com una espècie de boira que penetra millor a les vies respiratòries. A més solen tenir un petit compartiment que permet afegir olis essencials que, triant l’adequat, també pot donar valor afegit a l’hora de combatre la tós. Nosaltres, per edat dels nostres fills, no n’hem utilitzat encara.

  Probablement, si hagués de triar un dels remeis naturals per la tos d’aquesta pàgina em quedaria amb aquest.

  3. Obrir una ceba

  obrir una ceba és un remei per la tos

  Perqué enganyar-te. Aquest remei no és dels mes agradables perqué deixa un rastre a l’ambient… bastant podent si no t’agrada l’olor a ceba. Però encara em sembla millor que una nit de tossera i patiments.

  La ceba té propietats antiinflamatóries, desfà el moc i dilata els brònquis facilitant la respiració. És un remei bastant antic, molt simple y molt utilitzat.

  Preparació

  És tant simple com tallar una ceba en talls grans (meitats o quarts) i posar-la en un plat dins la mateixa habitació – com més a prop de l’afectat, millor. La essència de la ceba fa efecte en menys de mitja horeta.

  També he trobat en aquest post de sonambulistas que afegint sucre i aigua l’efecte es encara millor. La forma de fer-ho més efectiu de Paparetro és fregant una mica de suc de la mateixa ceba sota el nas del nen.

  4. Xarop casolà

  El suc de la ceba és un altre gran combatent de la tos. Per aconseguir-ne només fan falta 2 ingredients i una mica de paciència i temps.

  Preparació
  • Tallem la ceba a daus petits i la posem en un pot amb tapa (un de mermelada buit, per exemple)
  • Després barregem la ceba amb unes culleradetes de mèl natural (preferiblement de cullera / crua)
  • Deixem reposar el pot un mínim de 2 hores i un màxim de 12
  • Donem al malalt 2 cullaradetes unes 6/7 vegades al día.

  El xarop no rebrà mai un premi al millor gust, i a vegades ens servirà per posar-nos en forma seguint al nen/a amb la culleradeta, però sí és efectiu.

  Aquí et deixo un vell video meu de com fer-ho.

  5. Millorar el refredat en general.

  Un altre remei 100% natural que ajuda a passar aquests refredats sense medicaments, és la barreja d’aigua calenta, llimona i mèl.

  He sobreviscut a tots els meus refredats dels embaraços a base d’aquest remei. Ha sigut el meu elixir de recuperació ràpida, abans que d’altres amb paracetamol.

  Preparació
  • Bollim aigua i la deixem refredar un xic per no matar els efectes de la mel i la llimona abans d’hora.
  • Afegim una culleradeta de mel natural (sempre millor si és de cullera o crua)
  • Afegim el suc de llimona
  • Servir i beure calent.

  Aquest brebatge també el pots prendre quan tens la fred al cos i tens por de refredar-te. A nosaltres ens ha salvat d’unes quantes. 100% recomanable i a sobre de bon gust.

  Aquí et deixo el video.

  I fins aquí els meus 5 remeis per sobreviure els atacs de tos nocturns. Espero que et serveixin i puguis desansar durant la nit per disfrutar millor del dia!

  Diga’m en els comentaris o per xara social si saps algun remei més o si t’han sigut d’utilitat els que has trobat aqui! Espero la teva resposta!!

 • You may also like

  No Comments

  Leave a Reply